Terug naar weblog overzicht

 

Bescherm uw tuinhuisje met het juiste slot

05-10-2015

Veel mensen besteden aandacht aan het beveiligen van hun woning, middels de juiste sloten. Soms worden deze sloten aangevuld met extra inbraakpreventie in de vorm van een elektronische camera, een bewegingssensor, enzovoorts. Er gaat vaak echter veel minder aandacht uit naar het beveiligen van tuinhuisjes. Toch zijn tuinhuisjes zeker de moeite waard om te beveiligen, u moet er immers niet aan denken dat u een deel van de inboedel uit uw tuinhuisje kwijtraakt. Zeker in de zomer zijn tuinhuisjes makkelijke doelwitten voor inbrekers, die hier op zoek gaan naar meubilair, radio’s en bijvoorbeeld televisies. Een slotenmaker kan u advies geven over een goed slot voor een tuinhuisje.

 

Goede sloten voor tuinhuisjes

 

Waar men in woningdeuren over het algemeen gebruik maakt van een cilinderslot, vaak met twee aansluitpunten in de deurpost, kan het voor tuinhuisjes eenvoudiger. Veel slotenmakers zullen u aanraden om bij een tuinhuisje te kiezen voor een bijzetslot in de vorm van een zogenaamd insteek- of oplegslot. Een insteekslot lijkt sterk op een cilinderslot, maar dan in een versimpelde vorm. De oplegsloten daarentegen werken heel anders. Hierbij wordt een deel van het slot over de rest van uw slot gelegd, waarbij het slot aan de buitenzijde van de deurpost wordt aangebracht.

 

Een insteekslot is minder opvallend en over het algemeen ook sterker, helaas is het echter niet altijd mogelijk om zo’n slot te plaatsen. Dit is voornamelijk afhankelijk van de dikte van uw deurpost. U zult begrijpen dat een slotenmaker hier de cilinder voor het insteekslot in moet kunnen monteren, zonder dat de deurpost barsten vertoont. Stel u gaat een bbq kopen, dan wilt u wel dat deze goed opgeborgen staat!

 

Extra beveiliging

 

Naast de juiste sloten voor deuren is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan het beveiligen van de ramen in uw tuinhuisje. Kies ook hierbij voor bijzetsloten, of plaats bijvoorbeeld een bewegingssensor in de omgeving van de ramen van uw tuinhuisje. De kans op een inbraak wordt hiermee een stuk kleiner.