Terug naar weblog overzicht

 

Buiten outfit T-shirts

24-02-2017

Trek je ook graag op tijd en stond de echte natuur in? Een weekje in een blokhut in de bossen is jouw ultieme vakantiedroom? Dan hecht je ongetwijfeld veel belang aan het bezitten van een goede buiten outfit of zogenaamde outdoor kledij. T-shirts voor buiten zijn natuurlijk in principe alle t-shirts maar toch zijn er bepaalde modellen die beter tegen de koude en tegen fysieke buitenarbeid geschikt zijn dan andere. Waar moet je dus op letten als je een t-shirt voor outdoor koopt?

 

T-shirts voor outdoor

Als je je opmaakt voor een weekend in de natuur dan zorg je maar beter dat je de juiste kledij en materialen bijhebt. Naast je rugzak, slaapzak, kaarten en andere survivalspullen moet je vooral letten op je kledingselectie wil je je kampeeravontuur niet zien veranderen in een nare ervaring.

De juiste outdoor-kledij dus, en elke ervaren natuurfanaat zal je kunnen vertellen dat je daarbij echt moet kiezen in functie van de temperatuur en het klimaat. Daarnaast moet je goed overwegen of je die kledij gaat dragen tijdens trektochten of dat je het vooral ter plaatse comfortabel warm wilt hebben. Ga je veel fysieke activiteiten doen of niet echt? Het speelt allemaal een rol in je kledingkeuze. Overweeg dus al deze factoren voordat je een beslissing neemt.

 

Droog blijven is de boodschap

Terug naar de t-shirts nu, want dat is de focus van dit artikel zoals je wel begrepen hebt ondertussen.De beste t-shirts voor outdoor zijn gemaakt van stoffen die je droog houden, ook als je hard moet werken en dus veel zweet. Zacht katoen voelt heel comfortabel aan maar het droogt slechts traag en wordt zo al snel een natte vod waarin zweet en vocht gevangen zitten. Het gevolg van al dat vocht is dat je lichaam afkoelt en dat je t-shirt heel oncomfortabel begint aan te voelen. Je zal koude rillingen krijgen en je zou jezelf heel snel ziek maken door zo rond te blijven lopen.

De beste stoffen zijn lichtgewicht en ze drijven het vocht af. Verschillende speciale merken voor outdoorkledij bieden t-shirts aan gemaakt uit hoogtechnologische stoffen die dat effect kunnen bereiken. Maar je hoeft echt niet overdreven veel geld te investeren in dit soort speciale t-shirts. Ook een gewoon t-shirt gemaakt uit synthetische stoffen, zoals polyester, ademt veel beter dan een  katoenen t-shirt. Ze houden je dus eveneens warm en comfortabel.

 

En waarom geen wol?

Ga je echt de koude opzoeken? Overweeg dan een shirt te dragen gemaakt uit Merino-wol, dat is een perfecte stof om vocht weg te houden en als warme onderlaag te dienen. Een leuk voordeel van deze stof is ook nog dat ze geurtjes voorkomt, zodat je ook na enkele dagen zonder douche toch niet teveelals een oermens ruikt.

V-hals T-shirts zijn natuurlijk vooral geschikt bij warmere temperaturen. Overweeg tenslotte of je vooral t-shirts met lange of korte mouwen zult nodig hebben. Korte mouwen zijn niet altijd zo praktisch tijdens trektochten of in de bossen omdat ze je armen niet goed beschermen tegen takken, naalden en zonnestralen. Welke outfit je ook kiest, we wensen je in elk geval veel outdoorplezier!