Terug naar weblog overzicht

 

Comfortabel overhemd voor buiten

10-02-2017

Hou je van het buitenleven? Ben je regelmatig in een blokhut of tent te vinden tijdens je vakanties? Of moet je voor je werk misschien zelfs vaak door weer en wind? Dan weet je hoe belangrijk goede kledij is om alle weersomstandigheden comfortabel te doorstaan. Daar hoort dus ook een goed buitenhemd bij, een overhemd dat je buiten kunt dragen en waarmee je goed kunt bewegen zonder dat je zweet zich erin verzamelt of zonder dat het hemd langs je huid begint te schuren. Houthakkersoverhemden of flanellen overhemden zijn daar ooit voor uitgevonden en nog steeds dragen mannen ze graag als comfortabel overhemd voor buiten.

Toch draag je dit soort houthakkersoverhemden niet langer alleen wanneer je je in de natuur begeeft. Ook voor een wandeling door de stad of voor een avondje stappen kun je zo’n hemd aan. Er zijn zelfs heel veel mannen die met een flanellen hemd gaan werken. Omdat het flanellen hemd tegenwoordig in zoveel omstandigheden kan gedragen worden is het misschien goed om een kleine stijlgids mee te geven. Wanneer kun je welk houthakkershemd dragen? Welke kleuren zijn in de mode en waarmee kun je zulke flanellen hemden goed combineren? Dat lees je hieronder.


Stylish met je houthakkershemd

Flanellen shirts vind je in alle maten, vormen, kleuren en patronen. Ook regular fit overhemden vind je gemakkelijk in de categorie flanellen hemden. Juist omdat ze zo veelzijdig zijn kan ook vrijwel elk type man wel een houthakkersoverhemd vinden dat bij hem past. Klassieke kleurcombinaties als roodzwart met grote ruitpatronen zijn dan ook grote hits en ze blijven scoren, na een eerste revival in de jaren ’90 zijn ze nu alweer ruim vijftien jaar opnieuw in het straatbeeld te vinden. Als je zo’n hemd op een paar zwarte jeans of op een baggy trousers draagt zie je er meteen ook heerlijk cool uit.

Met flanellen shirts kun je ook zo leuk combineren. Een effen wit t-shirt, een paar blauwe jeans en een ongeknoopt flanellen hemd erover maakt geen chaotische onverzorgde maar juist een trendy casual indruk. Je creëert lagen met reliëf waardoor de details van je look mooi in de verf worden gezet. Bovendien heb je dankzij de combinatie t-shirt, overhemd en eventueel jas ook al drie lagen rond je bovenlichaam waardoor je het lekker warm hebt, mogelijk zelfs zonder trui.


En wat in de warmere maanden?

In de lente en zomer draagt een licht flanellen hemd zich makkelijk op een korte broek. Je kunt het hemd zelfs enkele maten te groot kopen zodat het een beetje een hawaïhemd met stijl wordt. Je kiest in deze maanden waarschijnlijk ook een hemd met korte mouwen en combineert het met een paar bootschoenen zodat je de zomerse casual look bereikt. Bij Kronstadt vind je bijvoorbeeld erg geschikte zomerse flanellen hemden.

Mocht je toch naar een wat chiquer tuinfeest willen gaan, of een andere gelegenheid waarop je je iets formeler wilt kleden, dan kun je je flanel overhemd gewoon aanhouden met een polovestje erover. Maak de bovenste knoopjes ook dicht en trek er een lange broek onder aan om een smart casual look te bereiken. Zo veelzijdig (en handig!) zijn de meeste houthakkersoverhemden!