Terug naar weblog overzicht

 

Een kraan in je tuinhuis laten installeren door de loodgieter Maastricht

25-07-2016

Een tuinhuis stelt je in staat om optimaal te genieten van je tuin. Wanneer de zon begint te schijnen in de lente, maar het nog net niet warm genoeg is om buiten te zitten, kan je in het tuinhuis gaan zitten en genieten van de zon. Wanneer het wel warm genoeg is dan verplaats je de tuinstoelen naar buiten en kan je voor het tuinhuis op een terras zitten in de tuin. Om echt van een mooie groene tuin te genieten moeten de planten en bloemen natuurlijk wel netjes bijgehouden worden. Het belangrijkste om dit te realiseren is het regelmatig water geven aan de planten en bloemen. Deze taak wordt makkelijker wanneer je de beschikking over een kraan in het tuinhuis hebt. Je kunt deze laten installeren door de loodgieter in Maastricht of het zelf doen.
 

Voordelen kraan in tuinhuis

Een kraan in je tuinhuis geeft verschillende voordelen. Zo heb je natuurlijk makkelijk de beschikking over water om de planten en bloemen in de tuin water te geven. Daarnaast kan het water ook gebruikt worden om bijvoorbeeld je fiets te wassen die in het tuinhuisje staat. Misschien wil je in de zomer wel graag een kinderzwembad in de tuin vullen. Ook dan biedt een kraan in het tuinhuis uitkomst. Het voordeel van een kraan in je tuinhuis ten opzichte van een normale buitenkraan is dat in het tuinhuis de kraan beter tegen vocht beschermd is. Rekening houden met vorst is ook een belangrijk aandachtpunt bij het installeren van de kraan in het tuinhuisje.
 

Leidingen leggen door de tuin

De belangrijkste taak van het installeren van een kraan in je tuinhuis is het leggen van de leidingen van het huis naar het tuinhuis. Hierbij moet rekening gehouden worden met de vorst waarmee de leidingen in de winter te maken krijgen. Zo moeten de waterleidingen bijvoorbeeld minimaal 30 cm diep in de grond geplaatst worden om zo beter beschermd te zijn tegen vorst. Omdat de leidingen door de vochtige grond lopen kan je het beste gebruikmaken van plastic leidingen die goed tegen vocht beschermd zijn. Een extra tip van de loodgieter Maastricht is om de leidingen te verpakken met isolatiemateriaal. Dit dient als een extra bescherming tegen de vorst van de winter.

Kraan en gootsteen installeren

Wanneer de leidingen eenmaal door de tuin gelegd zijn en je de beschikking over water in het tuinhuis hebt dan kan de kraan geïnstalleerd worden. Dit kan een simpele buitenkraan zijn waar makkelijk een tuinslang op aangesloten kan worden. Je kan er echter ook voor kiezen om een kraan met gootsteen in het tuinhuis te laten installeren. Wanneer je kiest voor de optie met gootsteen dan moet je ook voor een afvoer zorgen waarmee het water uit de gootsteen wordt afgevoerd.