Terug naar weblog overzicht

 

Een tuinhuis slot voor een allround betere beveiliging

20-11-2015

Iedereen kent wel het advies om geen tuingereedschap los in de tuin te laten liggen. Deze gereedschappen kunnen namelijk gebruikt worden door inbrekers om zich hiermee makkelijk toegang tot je woning te verschaffen. De vraag is echter of je tuinhuis wel van een goed slot is voorzien. Als dit niet het geval is dan is alleen je tuingereedschappen opbergen in je tuinhuisje niet voldoende. Inbrekers weten namelijk ook wel waar ze deze spullen kunnen vinden. Als zij gewoon eens de deur van het tuinhuis proberen open te maken en deze is niet afgesloten dan heeft het opbergen weinig nut gehad. Ook als het tuinhuis voorzien is van een simpel slot wat iemand in een seconde open weet te krijgen dan kunnen zij alsnog makkelijk de beschikking over de spullen krijgen. Zorg er daarom voor dat ook je tuinhuis goed beveiligd is voor een allround betere beveiliging voor je huis.

Waarom tuinhuis beveiligen?

Dingen die in tuinhuizen worden opgeborgen kunnen door inbrekers gebruikt worden om makkelijk een woning binnen te komen. Ladders zijn handig om snel een niet afgesloten raam op de tweede verdieping in te klimmen. Kniptangen, hamers en schroevendraaiers zijn handige hulpmiddelen om een deur of raam open te krijgen. Dit is een goede reden om ook je tuinhuis goed te beveiligen. Dit is echter niet de enige reden. In het tuinhuis zelf staan natuurlijk ook een aantal kostbare dingen die interessant zijn voor inbrekers. Dingen als fietsen, brommers en scooters zijn makkelijk te verkopen op de zwarte markt. Ook grasmaaiers en ander duur gereedschap is door een inbreker makkelijk van de hand te doen. Een betere beveiliging van een tuinhuis is daarom niet alleen van belang om ervoor te zorgen dat een inbreker niet makkelijk je huis binnen  kan komen, maar ook om de spullen in het tuinhuis te beschermen tegen inbraken.

Hoe een tuinhuis beschermen tegen inbraken?

De beveiliging voor een tuinhuis hoeft natuurlijk niet zo extreem te zijn als die voor een woning. Immers kan beveiliging kostbaar zijn. Je hoeft dan ook zeker niet een alarmsysteem op je tuinhuis te laten aansluiten. Wel belangrijk is een goed slot voor de deur van het tuinhuis. Bij voorbaat is dit een slot met een SKG keurmerk dat getest is voor inbraakveiligheid. Een andere manier die ook zeker aan te raden is en bijzonder effectief in het beveiligen van een tuinhuis is verlichting met een bewegingssensor. Als iemand in de buurt komt van het tuinhuisje dan zal deze verlichting aangaan. Dit is vaak al genoeg om een potentiele inbreker meteen weer te om laten draaien. Bovendien is een dergelijk licht ook zeer handig voor jezelf als je ’s nachts iets uit het tuinhuisje wil pakken.