Terug naar weblog overzicht

 

Een wespennest uit je tuinhuis laten verwijderen

29-07-2017

Specialisten voorspellen dat we deze zomer extreem veel last van wespen gaan krijgen. De wespenpopulatie is namelijk naar recordhoogtes gestegen door het warme weer van afgelopen jaar. Door deze hogere temperaturen hebben meer wespenkoninginnen dan normaal de winter overleeft. Zij zijn ook nog eens veel vroeger in het jaar begonnen met nesten bouwen. Hierdoor krijgen we deze zomerperiode met wespennesten te maken die tot groot formaat zijn uitgegroeid en zelfs een tweede generatie wespen. Heel vervelend natuurlijk want de wespen kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen als je in de zomer lekker in de tuin van een drankje aan het genieten bent. Deze overlast neemt helemaal grote vormen aan wanneer het wespennest in je tuinhuisje blijkt te zitten. In dat geval moet je het wespennest laten verwijderen door een ongediertebestrijding.

Beginnend wespennest in tuinhuis ontdekken

Als je regelmatig in je tuinhuis komt dan is het goed mogelijk om de vorming van een wespennest al in een vroeg stadium te ontdekken. Iedere keer als je bijvoorbeeld je fiets uit het tuinhuis komt pakken kijk je even rond om te zien of je ergens een beginnend wespennest kan ontdekken. Zo’n nest begint met een wespenkoningin die in een kier of speelt van een houten plank haar eitjes legt. Nadat deze zijn uitgekomen voedt de koningin zelf haar eerste nakomelingen met fijngekauwde insecten die zij vangt. In dit stadium zal het niet makkelijk zijn het wespennest te ontdekken. Deze zit immers goed verborgen, is haast niet zichtbaar en er is maar één enkele wesp die af en aan vliegt naar het nest. Is de eerste generatie echter volgroeid dan zullen deze wespen het voedsel verzamelen en het wespennest verder uitbouwen voor de nakomelingen die de koningin vanaf dat moment in rap tempo gaat produceren. Op dat moment zal het een komen en gaan zijn van wespen en zie je het nest uit de kier tevoorschijn komen.

Ongediertebestrijding het wespennest laten verwijderen

Een populatie wespen in een nest groeit enorm snel. De wespenkoningin houdt zich alleen nog maar bezig met het leggen van eitjes. De mannetjes hebben enkel als taak het bevruchten van de koningin en de werksters het bouwen van het nest en voedsel verzamelen. Het zijn tevens deze werksters die het wespennest zullen verdedigen als deze wordt aangevallen. Er is een bepaald aantal wespen in een nest waarbij de verwijdering van een wespennest beter aan een professional overgelaten kan worden. Deze hoeveelheid is voor iedereen verschillend. Sommige mensen voelen zich al niet comfortabel om een wespennest te verwijderen met tien wespen erin. Als er enkele honderden van de stekende insecten zijn kan je het wespennest verwijderen zonder twijfel beter uitbesteden.