Terug naar weblog overzicht

 

Energiebesparende verlichting in een tuinhuis

13-12-2015

Omdat verlichting een belangrijk onderdeel van een tuinhuis is vroegen we de professionals van elektriciens-amsterdam.nl om advies voor het verlichten van een tuinhuis. Zij gaven niet alleen advies over de soorten verlichting die in een tuinhuis noodzakelijk zijn, maar ook tips voor het besparen van elektriciteit door energiebesparende verlichting te gebruiken voor je tuinhuis. De soort verlichting is belangrijk om sfeer en veiligheid te creëren in en om het tuinhuis. De verlichting waarmee elektriciteit bespaard kan worden is daarnaast ook nog eens belangrijk voor je portemonnee en het milieu.

Soorten verlichting

Absoluut noodzakelijk bij de verlichting van een tuinhuis is de buitenverlichting. Deze lichten zorgen er namelijk voor dat je kan zien wat er om het huisje gebeurt wanneer je binnen zit, maar ook dat je het huisje en de voordeur makkelijk kunt vinden in het donker. De binnenverlichting is sterk afhankelijk van de inrichting van het tuinhuis. Wanneer je veel luxe voorzieningen in het tuinhuis hebt zoals een tv hoek, eettafel of keuken dan is hier speciale verlichting voor nodig. In een tv hoek wil je graag een sfeerverlichting hebben, terwijl boven een eettafel of keuken er feller licht gewenst is. Op zowel de binnen- als buitenverlichting kan energie bespaard worden.

Energiebesparende buitenverlichting

De buitenverlichting voor een tuinhuis is noodzakelijk. Deze zorgt namelijk voor veiligheid. Om deze reden zal de buitenverlichting dan ook vrijwel continu branden als het donker is. Dit is echter niet perse nodig. Er is namelijk ook buitenverlichting verkrijgbaar die voorzien is van bewegingssensoren. Hierdoor hoeft de verlichting niet meer constant te blijven branden maar springt deze aan wanneer dit nodig is.

Energiebesparende binnenverlichting

De binnenverlichting van een tuinhuis is sterk afhankelijk van de manier waarop het huis is ingericht. Soms is er sfeerverlichting gewenst en andere keren is er licht vereist waarbij gewerkt kan worden. Als het om sfeerverlichting gaat dan kan goede energiebesparende verlichting in een tuinhuis LED-verlichting zijn. Deze soort lampen verbruiken veruit het minste energie van alle soorten lampen. Je kunt dan ook met alle buiten- en binnenverlichting besparen door van LED-lampen gebruik te maken. Ook de normale spaarlampen werken nog altijd energiebesparend ten opzichte van normale spaarlampen.

Als je een tuinhuis zo goed mogelijk van verlichting wilt voorzien dan is een goed proces om eerst naar de functionele taak van een bepaalde lamp te kijken en vervolgens of er energiebesparende verlichting te vinden is die deze taak met minder energie kan vervullen.