Terug naar weblog overzicht

 

Het hekwerk om je tuin van een keurmerk slot voorzien

09-11-2015

We hebben het al weleens gehad over het belang van het afsluiten van je tuinhuis. Niet alleen kan een potentiele inbreker hulpmiddelen vinden in een tuinhuisje waarmee zij makkelijk toegang tot je huis kunnen verschaffen, maar ook worden vaak kostbare spullen zoals fietsen en gereedschappen in een tuinhuis opgeborgen. Om deze te beschermen voor inbrekers moeten we er dus voor zorgen dat ons tuinhuisje goed afgesloten wordt met inbraakveilige sloten. We kunnen echter onze tuin nog beter beveiligen door ook het hekwerk om de tuin van een keurmerk slot te voorzien. Hiermee verleggen we de veiligheidsbarrière van de deur van het tuinhuis naar de rand van de tuin.

Waarom een hekwerk om je tuin?

Uit cijfers en statistieken van de politie blijkt dat de meeste inbrekers zogenaamde gelegenheidsinbrekers zijn. Dit wil zeggen dat deze mensen niet van huis zijn gegaan met het plan om te gaan inbreken, maar tegen een gelegenheid zijn aangelopen en hiervan gebruik hebben gemaakt. Deze gelegenheid kan bijvoorbeeld een open raam op de tweede verdieping en een ladder die in de tuin staat zijn. Als een inbreker dit ziet en ook nog eens een dure laptop achter het raam ziet staan dan kan het plan om je huis binnen te dringen zich snel ontwikkelen. Een manier om dit te voorkomen is om ervoor te zorgen dat een potentiele inbreker niet dicht genoeg bij je huis kan komen om deze dingen überhaupt op te merken. Hoewel we vaak de gordijnen van onze voorraam makkelijk gesloten kunnen houden is het toch ook prettig als we de achterraam wel open kunnen houden en van wat zonlicht kunnen genieten. Als we een hekwerk om onze tuin hebben dan is dit mogelijk omdat het hekwerk ervoor zorgt dat mensen niet in de tuin en door de achterraam kunnen kijken.

Hoe een hekwerk beveiligen?

Net zoals bij het beveiligen van een tuinhuis geldt dat als een hekwerk enkel met een simpel slot is beveiligd dat dit weinig nut heeft. Een simpel slot is namelijk in luttele seconden open te krijgen door een inbreker. Om het hekwerk goed te kunnen beveiligen moeten we daarom ook hiervoor gebruik maken van goede inbraakveilige sloten. Je kunt voor het hoofdslot van het hek gebruik maken van een cilinderslot, maar er zijn ook andere opties die je hiervoor kunt gebruiken. Verder is het ook aan te raden om boven en onder een extra bijzetslot te plaatsen zodat de deur van het hekwerk niet makkelijk geforceerd kan worden. Om te weten welke opties je hebt en welke sloten het beste zijn voor het beveiligen van een hekwerk kan je het beste een afspraak maken met een slotenmaker. Overigens betekent een goed beveiligd hekwerk niet dat je het tuinhuis niet meer van goede sloten voorzien hoeft te worden.