Terug naar weblog overzicht

 

Het belang van een goede beveiliging voor tuinhuizen

25-12-2015

Er is een zorgelijke trend gaande waar alle bezitters van tuinhuizen aandacht aan zouden moeten besteden. Sinds de laatste jaren zijn het aantal inbraken in tuinhuizen namelijk sterk gestegen. Er zijn verschillende redenen die hier de aanleiding voor kunnen zijn. Zo zijn tuinhuizen vaak in een wat afgelegen en slecht verlicht gedeelte van de tuin gelegen waardoor het makkelijk is voor inbrekers om hier ongezien binnen te komen. Verder worden tuinhuizen ook steeds vaker van meer en meer luxe voorzien, maar is de beveiliging niet altijd goed op orde. De professionals van delftslotenmakers.nl delen informatie waarom een goede beveiliging voor tuinhuizen zo belangrijk is en hoe je voor een betere beveiliging kunt zorgen.

Waarom de beveiliging zo belangrijk is

Tuinhuizen zijn steeds vaker het doelwit voor inbrekers omdat er ook steeds vaker dingen van waarde uit het tuinhuis buit te maken zijn. De tuinhuizen worden namelijk van steeds meer luxe voorzien. Een keuken met de benodigde keukenapparatuur is allang niet meer vreemd en ook een complete zithoek met breedbeeld tv komen we steeds vaker in tuinhuizen tegen. Vaak kunnen we meer spreken van een compleet vakantiehuis dan een tuinhuis in de originele zin van het woord. Dit is natuurlijk een goede ontwikkeling en verhoogd enkel de mogelijkheden die je met een tuinhuis hebt en de mate waarmee je ervan kan genieten. Echter moeten de tuinhuizen naarmate deze van meer luxe worden voorzien ook van een betere beveiliging worden voorzien. Een simpel klavierslot zoals vaak gebruikt wordt op deuren van schuurtjes is niet meer voldoende voor een dergelijk tuinhuis.

Aandachtspunten beveiliging tuinhuis

Om een tuinhuis zo goed mogelijk te beveiligen tegen inbraken moeten ten eerste natuurlijk alle deuren en ramen van goede sloten voorzien worden. Ook de ramen moeten van een stevig glas voorzien worden die niet makkelijk in te slaan is. Dit zijn namelijk de ingangen waardoor een inbreker je tuinhuis binnen kan komen. Als deze goed beveiligd zijn dan heeft de inbreker een stuk meer tijd nodig om binnen te kunnen komen. Met goede sloten heeft de inbreker een stuk meer tijd nodig en is de kans dat hij of zij betrapt wordt een stuk groter. Om deze kans nog groter te maken kan je ook het tuinhuis van goede buitenverlichting voorzien. Hierdoor kan een inbreker niet ongezien aan een slot rommelen om binnen te komen. Met deze twee maatregelen is je tuinhuis veel beter tegen inbraken beschermd en is daardoor een minder aantrekkelijk doelwit voor inbrekers.