Terug naar weblog overzicht

 

Loodgieters voor het verleggen van leidingen in de tuin

26-11-2015

Tuinhuisjes brengen allerlei voordelen met zich mee. De meeste mensen denken bij een tuinhuis aan een simpel opberghok voor fietsen en tuingereedschap. Echter een tuinhuis kan veel meer dan dat zijn. Het kan bijvoorbeeld ook een plek zijn om in de tuin van de natuur te genieten. Hierbij moet je het idee van een simpel tuinhuis dat enkel als opberghok gebruikt wordt even vergeten. Tuinhuizen kunnen namelijk zeer uitgebreid en mooi zijn met grote ramen en zelfs een veranda. Het zijn in dit geval complete blokhutten die van alle gemakken voorzien kunnen zijn. Met de hulp van loodgieters kunnen leidingen verlegd worden waardoor je in een tuinhuis de beschikking kunt hebben over water, elektriciteit en zelfs gas.

Waterleidingen verleggen in de tuin

Bij het verleggen van waterleidingen in de tuin vanuit het huis naar het tuinhuis zijn een aantal dingen van belang. Zo kunnen deze leidingen in de tuin het beste aangelegd worden op een manier waarop het mogelijk is om deze leidingen afzonderlijk af te sluiten. In de winter kunnen de leidingen buiten namelijk bevriezen als deze niet worden afgesloten. Om deze reden moeten de waterleidingen in de grond ook goed geïsoleerd worden om de leidingen tegen de weerselementen te beschermen. De leidingen moeten niet alleen tegen de kou beschermd worden, maar ook tegen water om corrosie te voorkomen. Om de leidingen die buiten worden aangelegd moet daarom een beschermingslaag worden aangebracht die de leidingen isoleren en tegen vocht beschermen. Loodgieters weten precies aan welke eisen deze leidingen moeten voldoen.

Gasleidingen aanleggen voor een tuinhuis

Naast water is het ook mogelijk om met de hulp van een loodgieter de beschikking over gas te krijgen in een tuinhuis. Hiermee kan bijvoorbeeld een klein gasfornuis van gas worden voorzien en het is ook mogelijk om een gaskachel te laten installeren in het tuinhuisje. Bij het verleggen en aansluiten van gasleidingen is het extreem belangrijk dat dit op een professionele en veilige manier wordt aangesloten. Een gaskachel kan namelijk potentieel gevaarlijk zijn als deze niet goed aangesloten wordt. Laat daarom deze klus altijd door een erkende loodgieter uitvoeren zodat je gevaarlijke situaties voorkomt. Een gaskachel in het tuinhuisje zorgt er wel voor dat je ook wanneer het kouder wordt in de wintertijd nog altijd van de tuin kunt genieten. Als je de mogelijkheden wilt weten voor het verleggen van leidingen in de tuin dan kan je het beste informatie bij loodgieters hierover inwinnen.