Terug naar weblog overzicht

 

Slotenmaker Rotterdam vertelt hoe je voor een betere beveiliging kan zorgen met je tuininrichting

02-09-2016

Op Tuinhuis.com hebben we eerder al een keer geschreven over het belang van een goede beveiliging voor tuinhuizen. Hierin heb je kunnen lezen dat het prettige gevoel dat je van een tuinhuis krijgt snel kan verdwijnen wanneer je slachtoffer wordt van een inbraak. Dit geldt natuurlijk ook voor je woning en misschien nog wel in grotere mate. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de beveiliging van een tuinhuis te verbeteren en daarmee de kans op inbraken te verkleinen. Zo moet je ten eerste bijvoorbeeld zorgen dat alles goed afgesloten wordt, je kunt betere sloten laten plaatsen en dingen netjes opbergen in het afgesloten tuinhuis. Hier kunnen we nog iets extra’s aan toevoegen. De slotenmaker Rotterdam vertelt namelijk in dit artikel hoe je voor een betere beveiliging kan zorgen met de inrichting van je tuin.

Op tijd snoeien in de tuin

Voor een betere beveiliging van je woning en tuinhuis is het belangrijk dat je een duidelijk zicht hebt door de gehele tuin. Hierdoor kunnen inbrekers zich namelijk niet uit het zicht verbergen. Nu hoef je niet perse van je tuin een grote lege vlakte te maken. Wel is het belangrijk dat je op tijd de heg en struiken in de tuin snoeit. De tuin ziet er hierdoor niet alleen beter verzorgd uit maar je ontneemt inbrekers ook de mogelijkheid om zichzelf te verbergen in een grote struik.

Doornstruiken op de juiste plekken

Sommige plantensoorten kunnen zeer nuttig zijn bij het verbeteren van de beveiliging. Volgens de slotenmaker Rotterdam zijn doornstruiken met scherpe prikkels vrijwel gelijk aan het beveiligen met prikkeldraad. Struiken met prikkels zien er echter wel vaak een stuk mooier uit dat het gevlochten ijzerdraad met prikkels. Door doornstruiken op de juiste plekken in de tuin te zetten zorg je dus voor een betere beveiliging. Een heg met doornen en prikkels is een goede manier om je tuin af te bakenen. Je kan er ook voor kiezen om doornstruiken onder ramen te plaatsen om deze moeilijker bereikbaar te maken.

Het nut van kiezelstenen

Inbrekers willen vaak twee dingen wanneer zij bij een woning inbreken. Dit is ongezien en ongehoord bij de woning naar binnenkomen. Goede sloten die niet makkelijk open te krijgen zijn maken dit natuurlijk een stuk moeilijker. De eerste tip om heggen en struiken netjes kort te snoeien maakt het moeilijker om ongezien in te breken. Wanneer je kiezelstenen in je tuin laat leggen dan draagt dit ook bij aan een betere beveiliging. Hierdoor kunnen mensen namelijk niet geruisloos door de tuin heen lopen. De kiezelstenen maken immers een hard knarsend geluid wanneer iemand hier overheen loopt. Kiezelstenen in de tuin zien er daarom niet alleen mooi uit, maar zijn ook nuttig om voor een betere beveiliging te zorgen.