Terug naar weblog overzicht

 

Tuinhuisjes en zwembaden de perfecte combinatie

20-12-2015

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om een zwembad in de tuin aan te laten leggen. Met een eigen zwembad in de tuin van je huis kan je namelijk optimaal van de zomer genieten. Vanaf de eerste zonnige dag van het jaar kan er meteen gezwommen worden. Wanneer je echter een zwembad in de tuin laat aanleggen dan kan een tuinhuisje hier niet bij ontbreken. Deze twee dingen ondersteunen elkaar namelijk op zo’n manier dat er van beiden meer genoten kan worden. Het bedrijf loodgieters-tilburg.nl geeft een aantal redenen waarom een tuinhuisje en zwembad elkaar ondersteunen en samen een perfecte combinatie vormen.

Tuinhuisje en zwembadonderhoud

Een buitenzwembad moet het gehele jaar door goed onderhouden worden om het water mooi helder blauw te houden. Hiervoor zijn veel spullen nodig die perfect in een tuinhuisje kunnen worden opgeslagen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan pompen, slangen en filters waarmee het water gefilterd wordt. Het staat natuurlijk niet mooi als deze spullen los in de tuin rondslingeren. In een tuinhuisje kunnen echter mooie opbergvakken worden gemaakt om deze spullen in op te slaan. Bij het onderhouden van een zwembad zijn ook chemische producten nodig die ongevaarlijk zijn wanneer ze in de juiste hoeveelheden in het water zijn verwerkt, maar in pure vorm zeer gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen. Een goed voorbeeld hiervan is chloor dat in het water van het zwembad gemengd moet worden om het schoon te houden. Ook deze producten kunnen veilig in het tuinhuisje worden opgeborgen.

Relaxen naast het zwembad

Naast dat je in het tuinhuisje allerlei spullen voor het onderhoud van het zwembad kan opbergen. Kan het zwembad ook de ervaring van een tuinhuisje verbeteren. Je kunt namelijk voor het tuinhuisje lekker op strandstoelen vertoeven en af en toe een frisse duik in het zwembad nemen op warme zonnige dagen. Natuurlijk zijn er in het huisje ook droge handdoeken en lekkere koude drankjes te vinden. Wanneer het nog een beetje waait buiten en het nog best fris is als je nat uit het zwembad komt dan kan je lekker beschut van de wind in het tuinhuisje zitten. Na het zwemmen in het chloorwater van het zwembad moet je natuurlijk een douche nemen. Het ultieme tuinhuisje voor bij het zwembad heeft dan ook een douche ingebouwd, zodat je niet perse met je natte kleren door het huis heen hoeft te lopen.