Sauna kopen | Sauna's

Ben jij ooit wel eens in de sauna geweest en vroeg je je af wat daar na eigenlijk achter zit, waarom het zo populair geworden is? Je vraagt je misschien af waarom het nodig is om naakt naar de sauna te gaan en wat er nou zo leuk aan is afwisselend in koude en warme zwembaden te gaan. Toch zijn er allemaal goede redenen voor en het is uiterst gezond voor je om regelmatig naar het zwembad te gaan.


De hete stoom zorgt ervoor dat je gaat zweten en hierdoor openen je poriën en alle overtollige afvalstoffen worden afgevoerd. Hierdoor word de huid beter gereinigd dan onder de douche en kan die weer ademen.
Maar de sauna heeft nog meer positieve invloed op het lichaam. Zo worden ook de bloedvaten soepeler en de bloeddruk gezonder, wat verkalking van de bloedvaten tegengaat en uiteindelijk het risico op hartaandoeningen vermindert. Dat maakt de sauna zo gezond en populair, het is een van de weinige dingen die je kunt doen om gezond te blijven waarbij je je niet hoeft in te spannen.

 

Sauna's zijn gezond

Maar de sauna is niet alleen gezond voor je lichaam. Het is er heerlijk rustig, in de meeste publieke sauna's word er niet of nauwelijks gesproken. Bovendien is het warm, het is de ideale plek om te ontspannen. Doordat ook je spieren in de warme stoom ontspannen, word het veel makkelijker om je gedachten te ontspannen. Tegenwoordig is stress een van de grootste problemen van de industrienaties, het lukt mensen niet meer om echt te ontspannen. In de sauna word dat een stuk makkelijker gemaakt.
Aangezien stress de grootste veroorzaker van ziektes is in de eerste wereld is, helpt de sauna erbij de levensstandaard te verhogen. Het is een van de weinige plekken waar het zo goed als iedereen lukt om te ontspannen. De sauna is dus zowel gezond voor het lichaam als ook voor de geest.

 

Oorsprong van de sauna

De sauna werd oorspronkelijk in Finland ontwikkeld en als verwarming gebruikt. Stenen werden in een vuur verhit en 's nachts in de kamer gelegd. Het grote voordeel aan deze eenvoudige verwarming was dat de warmte de gehele nacht dezelfde bleef. Een vuur is heet op het begin, maar als je het alleen maar laat branden word het al snel koud. Stenen blijven over een veel langere periode warm. Toen ontdekt werd dat er hete stoom ontstond als er water over de hete stenen werd gegoten, was de sauna geboren.