Veelgestelde vragen

 Hoe kunnen de tuinhuizen en andere producten zo voordelig in prijs zijn?

Tuinhuiswereld is rechtstreeks importeur van tuinhuizen. Er zit dus geen tussenpersoon tussen en omdat wij onze kosten laag houden kunnen wij de marges ook laag houden. Ook verkopen wij producten van andere leveranciers: hier proberen wij de marge ook zo laag mogelijk te houden.

 Wat zijn de verzendkosten?

Dit verschilt per product. De verzendkosten staan per product onder de prijs vermeld. Voor veel producten geld dat het 2e en meer producten voor de helft van de prijs worden verzonden. Accessoires sturen en verwante producten sturen wij gratis mee, tenzij dit anders aangegeven staat. Indien u naar België of Duitsland wilt laten verzenden zijn de verzendkosten verschillend. Graag verwijzen wij u dan naar Tuinhuiswereld België of Gartenhauswelt Duitsland.

 Hoe worden de producten afgeleverd?

De producten worden in paketten geleverd. Afhankelijk van de grootte van het tuinhuis, houten garage of chalet zal dit in 1 of meerdere paketten zijn. Deze pakketten kunnen tot meer dan 1000kg per pakket wegen! De huizen worden geleverd door Brink Transport. Brink Transport is gespecialiseerd in het vervoer van tuinhuizen en andere producten met afwijkende maten (zwembaden, tuinmeubelen, douchecabines etc.).

 

Voor andere producten gelden verschillende leveranciers. Kleine producten kunnen ook per post worden verzonden.

 Wanneer kan mijn aankoop worden afgeleverd?

Onze transporteur rijdt op vaste dagen door het land:
Maandag: Limburg en oost Noord-Brabant
Dinsdag: Groningen, Friesland en Drenthe
Woensdag: Zuid-Holland, Zeeland en west Noord-Brabant
Donderdag: Utrecht, Flevoland, Noord-Holland
Vrijdag: Overijssel, Gelderland

 

Voor meer informatie neemt u een kijkje op Betalingen en verzendingen.

 Kunnen de producten ook opgehaald worden?

Ja, dat kan in de meeste gevallen. U betaalt dan uiteraard geen verzendkosten, maar wel orderpickkosten van €25,=. Houdt er rekening mee dat het vervoeren van een tuinhuisje een lastige klus is en dat we bij het ophalen van een product geen garantie kunnen geven op het glaswerk.

 Hoe lang is de garantieperiode?

De garantie termijnen van onze producten zijn als volgt:
- prefab tuinhuis 2 jaar
- tuinhuis 28/35/45mm 2 jaar
- tuinhuis 60mm 2 jaar
- houten garage 45mm 2 jaar
- dakshingles 10 jaar

 

Garantie op houtrot (mits goed onderhouden):

- 10 jaar

 

Zie voor meer informatie onze Algemene voorwaarden.

 Kan ik ook bij aflevering betalen (rembours)?

Ja, dat kan. U kunt uw aankoop onder rembours betalen (+€15,=). U kunt pinnen en ook contant betalen. Let erop als u pint dat u misschien tijdelijk uw daglimiet moet verhogen en indien u contant betaalt dat u het juiste bedrag contant heeft: onze chauffeurs hebben geen wisselgeld op zak.

 Als ik een bestelling doorgeef en het is niet direct op voorraad moet ik dan al wel betalen?

Nee, u kunt er dan voor kiezen om de aanbetaling per overboeking te doen (indien u via internet bestelt). U kunt dan de aanbetaling doen zodra het product binnen is. Zodra wij dan de aanbetaling hebben ontvangen zullen wij tot verzending overgaan.

 Kan ik ook telefonisch een bestelling plaatsen?

Uiteraard is dit geen probleem. Wij zijn telefonisch te bereiken op 020-2014163. Bovenaan op de website ziet u de openingstijden van vandaag en voor meer informatie over onze openingstijden kunt u kijken bij Showroom.

 Kan ik een extra deur of raam bestellen?

Ja, dit is mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op!

 Kunnen de tuinhuizen gespiegeld worden? Oftewel: als op de afbeelding of foto de deur links zit, kan deze dan ook rechts geplaatst worden?

Ja, dat kan. Alle stapelbouw (veer en groef) tuinhuizen kunnen dat altijd. U bepaalt dat zelf bij het opbouwen van uw tuinhuis. Bij de prefab modellen kan ook gevarieerd worden, maar dan is het belangrijk dat het deur(-deel) net zo groot is als het wanddeel.